A karácsony előtti időszakban nagyon sok dolgot csináltam, amit akkor nem oszthattam meg, mert olyanok is olvassák a blogot, akik a műveket kapták, és hát nem lehetett előre lelőni a poént. Most azonban eljött az idő, hogy bemutassam az egyik (eddigi) legszebb művemet.

Korábban én csak a szappannemezelésig jutottam (meg kis színes golyók), viszont szerettem volna valami izgibbet, komolyabbat is csinálni. Talán már említettem, hogy nálunk a férjem a nagy szakértő a témában, úgyhogy az ő gondos útmutatása alapján dolgoztam. Sok duma nem is kell, mert az egész folyamatot fázisaiban lefotóztam, a képek pedig szépen mesélnek.

1. Tervezés, anyagbeszerzés. Ez már önmagában öröm.

Fénykép0239_1.jpg

2. Az alap felrakása egy frottírtörölközőn. Mindig nagyobbra csináljuk, mert 30-40 %-ot is zsugorodik.

Fénykép1109.jpg

3. A minta gondos és aprólékos felrakása kellő vastagságban.

Fénykép1110.jpg

4. A supervisor. Nélküle semmi nem történhet. Itt éppen a gyapjús szatyron őrködik.

Fénykép1115.jpg

5. A munka beszappanozása és kézzel való finom nemezelése. Ügyeljünk rá, hogy a minták ne mozduljanak el! Langyos, szappanos vízzel alaposan spricceljük be a gyapjút, finoman nyomkodjuk össze, addig, amíg az egész átnedvesedik. Finom körkörös mozdulatokkal, kézzel kezdjük el a gyapjút összedolgozni.

Fénykép1113.jpg

6. Szorosan feltekerjük a törölközőt és kezdődhet a görgetés. Időnként az egészet kitekerjük és minden irányba elforgatva tekergetjük, hogy a gyapjú minden oldalról egyenletesen tömörödjön. A mintán mindig jól látszik, hogy éppen hogy állunk. Több órás műveletre készüljünk. Amikor már nem tenyérrel görgetünk, hanem alkarral, akkor számíthatunk a szőrtelenítő hatásra is. Meg kéne tanulni alsó lábszárral csinálni :)

Fénykép1116.jpg

7. A szappan kiöblítése után gondos szárítás, vasalás.

Fénykép1117.jpg

8. Tűnemezeléssel meg lehet erősíteni a színeket, helyenként még finomabb motívumokkal lehet gazdagítani és akár domború mintákat is lehet készíteni. A hímzés további karaktert adhat a munkának.

Fénykép1142.jpg

9. Kis gyöngyökkel még lehet turbózni.

Fénykép1147.jpg

10. Ta-damm!!! Könyvborító lett belőle.

Fénykép1150.jpg

Jó munkát, ha Ti is kedvet kaptatok! Nem bonyolult, viszont türelmet és kitartást igénylő munka, ahol nem szabad kihagyni vagy elsietni egyetlen műveletet sem. Kérdéseitekre szívesen válaszolok. Üdv,

Eszter

A bejegyzés trackback címe:

https://teres.blog.hu/api/trackback/id/tr695013973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása