Még régen eszembe jutott, hogy milyen jó lenne csinálni egy olyan takarósorozatot, amely az álmainkat ábrázolja. Nem kell itt amolyan chagallos vagy dalis szürreális képvilágra gondolni mindjárt! Nekem ennél valamivel földhözragadtabb álmaim vannak, amiket el tudok képzelni hatalmas ágytakarókra varrva. Le is ültem annak idején rajzolgatni és lett néhány tök jó tervem.

Sajnos azonban egy ilyen takaró megvarrásának igen nagy alapanyag költsége van, így aztán nem álltam neki tucatjával a 2x2 méteres dupla vastag, bélelt, rátett mintákkal díszített, kézzel hímzett takarókat gyártani. Gondoltam várok, megvárom a nagy alkalmakat.

Az első takaró -ami egy kis tavat ábrázolt aranyhalakkal, hatalmas zöld levelekkel és lótuszvirágokkal- egy ismerős pár esküvőjére készült el nászajándék gyanánt. Ekkor kiderült, hogy az anyagköltség a kisebbik része a "bulinak", munkaórában már igen jelentős a dolog. Úgyhogy megint vártam.

Viszont terveim ismeretében elkezdtem gyűjteni mindenféle csodálatos anyagot, mondván: milyen jó lesz ez majd ehhez, meg ehhez a takaróhoz. A költözködésnél ki is derült, hogy a gyűjtemény igen tetemes súlyt tesz már ki. :)

De, hogy a sors azért mégiscsak milyen kegyes: egy barátnőm úgy döntött, eljött az ideje, hogy az ő otthonába is kerüljön egy szép darab. Elmondtam neki egy másik "álmom", ami szerencsére neki is tetszett, úgyhogy éppen nagy munkában vagyok, mert készül az "Álmokba takarózni" sorozat No. 2. darabja.

Ez a takaró egy színes, mindenféle virágok, levelek, pillangók és két tukán alkotta dzsungel lesz. Még összetettebb lesz, mint a zen tó, és pillanatnyilag elképzelésem sincs, hogy hogyan fogok egyensúlyozni a varrógép alatt egy több mint négy négyzetméteres anyagot.

jungle1.jpg

Addig is, amíg a mű teljes egészében elkészül, mutatok néhány képet a részletekről. Ezek itt a tukánok, egyelőre még szemek nélkül, fércelve.

jungle2.jpg

Itt már alakulnak a virágok is. A körbevarrás még izgalmas kontúrokkal fogja gazdagítani az összképet. Az egész takaró pedig még meg is lesz tűzve különböző színű cérnákkal.

jungle3.jpg

Még másik virágok is vannak, hogy még színesebb legyen a kép. Itt is a szirmok között még zöld indák lesznek.

jungle4.jpg

Alakulnak a tipikus nagy zöld levelek.

jungle5.jpg

Meg a kis zöld levelek is kanyarognak fölfelé az alapra.

jungle6.jpg

És az összkép, ami még nem teljes, mert további virágok és pillangók gazdagítják majd.

Azért is osztom ezt meg, mert ha valaki vágyik ilyesmire (mondjuk karácsonyra), akkor érdemes már most megrendelni, hogy el is tudjak vele készülni. Elég aprólékos munka.

Ami a takaró árát illeti: függ a mérettől és a kép részletességétől. Minden esetben egyéni ajánlatot adok.

Várom tehát a kívánságokat és az ötleteket is!

Üdv,

Eszter

A bejegyzés trackback címe:

https://teres.blog.hu/api/trackback/id/tr725505789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása